Breaking news: Finale Pink Ladies Games voor fundamenteel kankeronderzoek

on

Eindelijk is het zo ver: de aankondiging van de Pink Ladies Games finale in Brussel op 28 oktober!

 

Place to be wordt de mooie campus van de Vrije Universiteit Brussel. Deelneemsters van de voorbije (Pink) Ladies Games, maar ook volslagen nieuwe damesteams met collega’s, vriendinnen, oma’s, mama’s en dochters kunnen meedoen en fondsen inzamelen voor het goede doel.

En dat goede doel is niks minder dan het Yamina Krossa Fonds van de VUB DlOqCCQWsAAiVuUFoundation, waar professor Dr. Damya Laoui zich toelegt op het fundamenteel kankeronderzoek. Yamina Krossa streefde met haar organisatie BENETIET jarenlang voor de terugbetaling door het RIZIV van borstreconstructie na borstkanker en haalde eind vorig jaar haar slag thuis. Dit jaar besloot ze om de resterende fondsen te schenken aan het fundamenteel kankeronderzoek van de VUB dat prompt een fonds stichtte ter ere van Yamina. Ook VUB rector Caroline Pauwels en Minister Maggie De Block ondersteunen het fonds dat gelanceerd werd in juni.

Getroffen door de positieve energie van het verhaal, besloten we met de Pink Ladies Games om dit nieuwe fonds te steunen. Hoe?
Door 50% van de teaminschrijving te schenken aan het fonds uiteraard. Maar ook door de deelnemende teams aan te sporen om geld in te zamelen en zelf acties op poten te zetten.

Het team dat de meeste fondsen verzamelt, gaat lopen met de prijs van het Kindest Team, een bekroning die speciaal in het leven wordt geroepen voor deze finale.

Heb je zelf een vriendin die strijdt tegen borstkanker? Of ben je één van de survivors? Leef je met de angst dat de ziekte terug zal opduiken? Dit is nu net waar Dr. Laoui zich op toelegt. Schrijf een team van 4 of 5 dames in en deel je verhaal op je teampagina. In het voorbije jaar kregen we al zoveel mooie verhalen te horen op de Pink Ladies Games. Bijvoorbeeld van Yuri in Westende.

Leeftijd of sportieve conditie is trouwens irrelevant. Alle dames vanaf 16 jaar kunnen meedoen. Ons doel is om zoveel mogelijk teams op de been te brengen. Echt wel “For Active Women who Care” dus.

Inschrijven kan vanaf vandaag op de Pink Ladies Games website: be.pinkladiesgames.com

 

4 reacties Voeg uw reactie toe

Laat een boodschap achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s