Apps als wapen tegen stress

Helpen apps tegen stress en verhogen ze ons welzijn? Als je het Ann de Bisschop vraagt, absoluut wel! In haar boek “Aftellen naar maandag” geeft de Director Corporate Identity en Wellbeing bij Medialaan (nu News City) haar bevindingen mee. Wij testten er alvast enkele en delen graag onze top 8!

De beste wellbeing apps van het moment:

  1. Beter leren ademen. Alles begint een gecontroleerde ademhaling; deze is cruciaal voor je mentale en fysieke welzijn. De Respiroguide Pro is de app die je leert ademen en je stress onder controle houden. Voor zowel Android als iOS.
  2. Digital detox’en (“stop phubbing”). Last van interrupts door sociale media? Je bent niet alleen. Via de Forest App kan je de meest verslavende websites “planten” voor een bepaalde periode. Een struik bezorgt je een detox van 15 minuten. Iets langer nodig? Dan plant je een spar van 45 minuten. Zo kan je ongestoord verder werken zonder afgeleid te worden. En of het werkt!
  3. Noisli: “Zet die plaat af!” Luidruchtige collega’s? Radio op kantoor? Toch wel straf hoe achtergrondgeluiden je concentratie kunnen verstoren en humeur verpesten. Nu kan je zelf het achtergrondgeluid kiezen dat jou rust bezorgt: stromend water of vogelgeluiden. Of zelfs een voorbijrijdende trein behoort tot de mogelijkheden. Noisli voor de kenners.
  4. In dezelfde trant: “Focus at will”, de muziekstreaming website, maar dan met gepersonaliseerde muziek die de werkfocus optimaliseert. Wetenschappelijk bewezen bovendien.
  5. De keukenwekker als productiviteitsbooster. Al eens gehoord van de Pomodorotechniek? Het keukenwekker systeem werkt met blokken van 25 minuten voor een optimale concentratie en bestaat nu ook online : Pomodoro Tracker. Ook hier kan je sociale media tijdelijk blokkeren.
  6. Online Mediteren: Steeds meer mensen zijn overtuigd van het nut van mediteren. Maar velen weten niet meteen hoe eraan te beginnen. Headspace helpt je hierbij: een website vol inspiratie en tips van miljoenen meditatiefans.
  7. Mindfulness als stressdemper op de werkvloer met Itam. Geen tijd voor een Mindfulness workshop. Geen excuus meer, want Itam biedt je tal van gratis mindfulnessoefeningen voor elk moment van de dag.
  8. Overtuigd? Nu er nog een gewoonte van maken. En jawel, daar bestaat een app voor, zodat je gewoonten kan aanleren, behouden, onthouden en ook meten: de Momentum Habit Tracker. Via www.momentum.cc is deze tool gratis beschikbaar voor Apple. Voor Android gebruikers is er het gelijkaardige ‘Way Of Life’.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Laat een boodschap achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s